Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

El gallec Francisco Castro presenta a Catalunya la seva novel·la sobre l’alzhèimer

01 de Febrer de 2018

L’escriptor gallec Francisco Castro serà del 7 al 9 de febrer a Catalunya per fer una sèrie de presentacions al voltant de la seva novel·la Em deia Simbad, publicada a Tàndem Edicions en català i a Algar Editorial en castellà. La novel·la tracta de manera original i divertida la relació entre un noi i el seu avi que pateix alzhèimer. Signada per un dels autors de més renom de Galícia, aquesta obra es converteix en un recurs valuós per ajudar els infants i adolescents a conèixer aquesta malaltia i les seves conseqüències en la vida familiar.

L’agenda de presentacions s’encetarà a Cerdanyola el dimecres 7 de febrer, a les 18.30 h, amb un acte al restaurant Malagrapa amb la col·laboració de la llibreria L’Aranya. El dijous 8 de febrer, la cita tindrà lloc a les 17 h a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu en un col·loqui que comptarà amb la participació de la coral de l’IES del Ter i de la llibreria Contijoch. Finalment, el divendres 9 de febrer, a les 12 h, l’autor participarà en una xerrada a l’Escola Vedruna de Vic amb més de cent alumnes de cinquè i sisè de Primària en el marc del servei d’educació per a la salut que ofereix el centre.

A Em deia Simbad, l’avi comença a fer coses rares. Ho oblida tot. Canvia el nom a tot el món, fins i tot al seu net Paulo, a qui anomena Simbad. En Paulo lluitarà contra la malaltia del seu avi amb comprensió, complicitat i molt d’afecte. Acompanyar Simbad, un personatge ple de valentia i subtilesa, en el descobriment de la malaltia del seu avi, serà una nova aventura emocionant per a lectors a partir de 10 anys.

Francisco Castro (Vigo, 1966) és escriptor i editor de l’Editorial Galaxia, una de les de més tradició de Galícia. Ha treballat com a cronista cultural per a diversos mitjans de comunicació i és autor d’una quinzena de llibres de temàtica diversa. La seva obra ha estat guardonada amb premis com el Frei Martín Sarmiento, el Blanco Amor o el García Barros. Amb aquesta història va entrar a la Llista d’Honor de l’IBBY.