Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Maria Jesús Bolta guanya el XXVIII Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor amb 'El cel és blau'

18 d'Abril de 2019

El cel és blau, de l’escriptora Maria Jesús Bolta, ha sigut l’obra guanyadora del XXVIII Premi Carmesina de la Safor, un certamen literari consolidat amb una dotació de 3.000 euros i convocat per la Mancomunitat de Municipis de La Safor amb la col·laboració de Tàndem Edicions. L’obra, que serà publicada per Tàndem Edicions, va ser escollida per unanimitat pel jurat format per l’escriptor Joan Portell; Gonçal López-Pampló, director literari del Grup Bromera; la periodista i escriptora Mariló Àlvarez; Josep Palomero, membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Maria Josep Escrivà, la guanyadora de l’edició anterior. En aquesta edició 23 originals optaven al premi procedents de 7 províncies (Alacant, Castelló, Tarragona, Girona, Madrid, Barcelona i València), i 3 d’aquests originals procedien de la comarca de la Safor-Valldigna.

El cel és blau és una obra d’alta qualitat literària, un relat ben estructurat, amb clara definició dels papers de bondat i maldat, i un final empeltat de valors humanistes i solidaris.

Sebastià viu aterrit per Lleonard, company de classe i veí del poble, que li fa la vida impossible. Per més que ho intente, no sap com defugir-ne els insults, atacs i furts, i ni l’inici de les desitjades vacances d’estiu aconsegueix dibuixar-li un somriure. Per si hi faltava alguna cosa, un bon dia, els pares anuncien que haurà de fer d’acompanyant d’una xiqueta africana que viurà amb ells durant una temporada: és cega i els metges de l’hospital estan intentant ajudar-la. Sebastià cau en la desesperació més absoluta.

Tanmateix, des del moment en què Araba entra a la seua vida, tot canvia. Amb ella, descobrirà l’autèntic sentit de la paraula coratge. I també el d’amistat. I, tal vegada, el d’amor...

Maria Jesús Bolta (Meliana, 1958) és llicenciada en Filologia Romànica i ha exercit de professora de llengua i literatura. Actualment, es dedica a l’escriptura i compta amb una obra dilatada en el camp de la literatura infantil i juvenil, reconeguda amb guardons com el Premi Samaruc, el Premi Vila de l’Eliana, el Premi Vaixell de Vapor, el Premi Vicent Silvestre de Narrativa Infantil o el Premi Josep Maria Folch i Torres. A més a més, col·labora habitualment en mitjans com Levante-EMV i La Veu.