Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Esther Climent guanya el XXVVII Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor amb ‘Heli Argilés i la roca segelladora’

19 de Juny de 2020

Heli Argilés i la roca segelladora, de la jove escriptora Esther Climent, ha sigut l’obra guanyadora del XXVVII Premi Carmesina de la Safor, un certamen literari consolidat amb una dotació de 3.000 euros i convocat per la Mancomunitat de Municipis de La Safor amb la col·laboració de Tàndem Edicions. L’obra, que serà publicada per Tàndem Edicions, va ser escollida pel jurat format per l’escriptor i crític literari Joan Portell; Gonçal López-Pampló, director literari del Grup Bromera; l’escriptora Fina Masgrau; Artur Ahuir, membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Maria Jesús Bolta, la guanyadora de l’edició anterior. Malgrat que es va ajornar la reunió del jurat del Premi per motius de la pandèmia provocada per la Covid-19, finalment la Mancomunitat de la Safor va decidir reprendre el normal funcionament i atorgar el premi.

A Heli Argilés i la roca segelladora, Helena viatjarà a València i descobrirà la funció ancestral dels murs i els poders de l’aigua, endinsant-se en una ciutat subterrània que amaga secrets en cada racó. Precisament, amb l'aigua, Heli comparteix una connexió especial i misteriosa. A dues passes de la seua parada, la de la plaça de la Reina, Heli trobarà respostes a aquest enigmàtic nexe, però també li sorgiran noves preguntes, dubtes, i sentirà por i il·lusió alhora.

Així, Heli descobrirà que descendeix d’un llinatge encarregat d’assegurar la separació del seu món del dels éssers assenyats no humans i formes animals especials: els Guardians del Segell, perquè les criatures de les rondalles i llegendes són reals. Entre branques de saurí, excursions a l'horta, cullerots de fusta, morters, danses i beuratges impossibles d'engolir, Heli aprendrà que hi ha un món ocult dins del seu i que depén d'ella i dels seus companys que no es perda en l'oblit. Prompte haurà d'enfrontar-se a la seua primera missió! L'ajudaran el misteriós vincle que l'uneix a l'aigua, els seus nous amics i una fantàstica criatura que habita en un paratge preciós de la nostra geografia.

Esther Climent (Oliva, 1995) és graduada en Odontologia per la Universitat de València i compagina la seua professió amb la seua dedicació a l'escriptura. Ha participat com a col·laboradora habitual en Gargots Revista Literària, i actualment forma part del seu consell editorial. També forma part de la societat literària Saforíssims. A més a més, alguns dels seus relats han estat publicats a la revista digital Núvol. El relat curt, l'haiku i la tanka són les formes principals de les seues creacions.