Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.
Cees Nooteboom

Cees Nooteboom

Cees Nooteboom (l’Haia, 1933) és el principal representant de la literatura neerlandesa actual i un dels autors vius més importants d’Europa. Poeta, novel·lista, periodista, narrador de viatges i traductor de teatre i de poesia, la seua obra es caracteritza per una passió pel món visual i per la llengua, l’estil i la forma. Ha sigutdistingit amb guardons com ara el Bordewijz, l’Aristeion, el Pegasus, la Medalla de Oro del Círculo de Bellas Artes de Madrid o el Premi de les Lletres Neerlandeses, el guardó més important que es concedeix als Països Baixos i Flandes. Amb més de 50 títols publicats, el seu nom sona amb insistència com a ferm candidat al Premi Nobel de Literatura en els últims anys.

És un escriptor preocupat per l’europeisme i el nacionalisme i viu en constant nomadisme entre Holanda, Alemanya i l’Estat Espanyol. De fet, aquest esperit nòmada ha inspirat bona part de les obres. Desviació a Santiago és fruit de quinze anys de viatges a terres espanyoles, que va xafar per primera vegada en 1954 amb només 21 anys. Això sí, amb una concepció de viatger molt diferent a l’estereotip del turista. Els viatges que ens planteja Nooteboom ens traslladen a paisatges que arriben a l’ànima del lector.
Abans de Desviació a Santiago, Bromera ha publicat en la col·lecció «L’Eclèctica» dues novel·les d’aquest autor que viu bona part de l’any a l’illa de Menorca: La història següent i Perdut el paradís.

Pàgina web de l’autor