Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Maria Josep Escrivà guanya el XXVII Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor

27 d'Abril de 2018

Tenda d’animals, de l’escriptora Maria Josep Escrivà, ha sigut l’obra guanyadora del XXVII Premi Carmesina de la Safor, un certamen literari consolidat amb una dotació de 3.000 euros i convocat per La Mancomunitat de Municipis de La Safor amb la col·laboració  de Tàndem Edicions. L’obra, que serà publicada per Tàndem Edicions, va ser escollida per unanimitat pel jurat format per Joan Portell, Gonçal López-Pampló, Mariló Àlvarez, Mª Isabel Guardiola i Francesc Puigpelat. En aquesta edició eren 12 els originals que optaven al premi procedents de 5 províncies (Alacant, Barcelona, Castelló, Girona i València).

Tenda d’animals és una obra d’alta qualitat literària, divertida i que transmet un missatge animalista en defensa dels animals, alhora que barreja la imaginació i la fantasia amb la quotidianitat.  

Lluïsma és un xiquet que s’estima els animals amb bogeria i, per això, no entén que no tots puguen viure amb ell dins de casa: una cotorra, una iguana, un gosset, un mico, un caiman... Sa mare prefereix consentir-li els seus capricis i les dues coses juntes desencadenen situacions cada vegada més absurdes. Tot això ho conta Cosme, el cosí gran, que també s’estima els animals, i s’estima el Lluïsma, però s’ho mira tot amb una miqueta més de trellat.

Tenda d’animals és una història de respecte cap als animals que ens acompanyen i que acompanyem en les nostres vides quotidianes. Un relat en defensa de la llibertat de totes les espècies, inclosa la humana. Una faula en clau d’humor i d’ironia que explica que els humans no sempre tenim idees genials, però que estem a temps de reconduir els nostres comportaments i de conviure en harmonia amb el nostre medi i amb els éssers vius que l’habiten.

Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968) és poeta i narradora. Llicenciada en Filologia Hispànica (1991) per la Universitat de València i doctorada en Filologia Catalana (2000) per la mateixa universitat. Va treballar durant cinc anys com a professora a l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Dénia. Responsable, de 1999 a 2016, de la secció de Literatura del CEIC Alfons el Vell de Gandia. En l’actualitat dirigeix la col·lecció de plaquettes «Razef» d’Edicions 96, on treballa.