Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Fina Girbés guanya el Premi Samaruc de Literatura Infantil amb

04 de Juny de 2018

Fina Girbés ha rebut enguany el XXVI Premi Samaruc de Literatura Infantil per Versos banyats, un divertit poemari on l’aigua és la protagonista publicat a la col·lecció «La bicicleta groga» de Tàndem Edicions. Aquests premis, atorgats per l’Associació de Bibliotecaris Valencians, pretenen ser un impuls per a fomentar la literatura infantil i juvenil en la nostra llengua. 

A Versos banyats els versos de Fina Girbés i les il·lustracions de Jorge del Corral ens banyaran amb la seua música, el seu humor i la seua estima per les coses boniques de la vida. Perquè, a la mar o al riu, a la dutxa o a la marjal, líquida o congelada, en forma de pluja o de neu, l'aigua és present en cada pàgina d'aquest magnífic poemari.

Fina Girbés (Algemesí, 1957) gaudeix com ningú jugant a remenar paraules a fi d’aconseguir versos divertits i entenedors dedicats especialment a un públic xicotet però exigent. A més de Versos banyats, ha publicat amb èxit altres llibres de poesia infantil com ara Poemes a la carta, Poemes de butxaca i Versos que van i vénen.

D’altra banda, el jurat, format per Isabel Martí, Betlem Ortiz i Lucía Shaw com a bibliotecàries, Marina Guillén i Alapont com a escriptora, i Cristina Fernández com a mestra, va decidir atorgar el Premi Samaruc de Literatura Juvenil a Per sis granets de magrana!, d’Anna Ballester, publicat a Edicions Bromera. A més, el Premi Bibliotecari d’Honor va recaure en la revista Camacuc, i el Premi Bibliotecari de l’Any va ser per a Josep Ramon Sanchis, director de la Biblioteca Pública Municipal de Torrent.

Més informació: 

Fitxa de Versos banyats

Proposta didàctica