Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Teresa Broseta i Enric Senabre, guanyadors dels Premis Samaruc 2019

04 de Juny de 2019

L’Associació de Bibliotecaris Valencians va donar a conéixer el veredicte la nit del divendres 31 de maig 

 

L’Associació de Bibliotecaris Valencians ha fet públics, en un acte celebrat a la ciutat de València, els Premis Samaruc de literatura infantil i juvenil 2019 i els Premis Bibliotecari d’Honor i Bibliotecari de l’Any. En la 27a edició, el Premi Samaruc de literatura infantil ha sigut per a Superheroïna a l’atac. Supermara 2, de Teresa Broseta, publicat per Tàndem Edicions (amb il·lustracions de Toni Cabo), i en la modalitat de literatura juvenil, el guanyador ha sigut L’infinit a les teues mans, d’Enric Senabre, publicat per Bromera.

El jurat estava format per Eduard Gay, Francisco González i Miguel Hernández com a bibliotecaris, Aina Garcia Carbó com a escriptora i María José Justicia com a mestra. Durant el transcurs de la vetlada literària, es lliurà també el Premi Bibliotecari d’Honor, que va recaure en À Punt, per la sensibilitat mostrada des dels seus inicis envers la promoció del llibre i la lectura, i el Premi Bibliotecari de l’Any, que va recaure en la campanya “Espanta la por” de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia.

Supermara, literatura per a visibilitzar les malalties infantils 

Superheroïna a l’atac. Supermara 2, de Teresa Broseta, és el segon títol d’una sèrie de llibres protagonitzats per una xiqueta que està lluitant contra el càncer. A l’hospital, Mara es mor d’avorriment. Ni tan sols la seua capa màgica, que té la força i l’amor de vint-i-cinc amics, aconsegueix animar-la. A més, el personal mèdic no la deixarà tornar a casa fins que no tinga més defenses. Per sort, a l’hospital coneixerà a Óscar, que prompte  es  convertirà en un dels seus millors amics i l’ajudarà a millorar-se.

VEURE EL LLIBRE

L’infinit a les teues mans, xarxes socials i assetjament

Per la seua banda, Enric Senabre ha obtingut el reconeixement dels bibliotecaris i bibliotecàries valencianes amb un llibre sobre xarxes socials i assetjament. L’obra, publicada el 2018, ha tingut una gran acollida entre el públic juvenil i ha arribat ja a la tercera edició. Atena i els seus amics han passat tot l’estiu enganxats a la pantalla del mòbil, però s’acaben les vacances i han de començar l’institut. Tot i que compaginen els deures i els exàmens amb els whatsapps i les xarxes socials, Atena començarà a replantejar-se la informació que penja en Internet quan els seus comptes siguen envaïts per comentaris grollers i insultants de la mà d’un usuari desconegut: «infinit05». La jove intentarà descobrir qui és el misteriós assetjador i, afortunadament, no estarà sola.