Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Ja a les llibreries "Heli Argilés i els misteris d'aigua"

15 de Febrer de 2021

Arriba a les llibreries Heli Argilés i els misteris d’aigua, d’Esther Climent, Premi Carmesina de la Safor 2020. Aquesta novel·la fantàstica ens presenta una mena de Harry Potter femení i a la valenciana, amb una aproximació contemporània i fresca a l’imaginari col·lectiu valencià.


 
Totes les ciutats amaguen secrets profunds, però poques persones els coneixen. Una d’elles és Heli Argilés, una jove estudiant de l’Acadèmia Secreta d’Enigmes, Guisats, Espantacriatures i Llegendes. De la seua mà, ens endinsarem la València més misteriosa i descobrirem com d’important és l’aigua que corre pel Túria i que batega a l’Albufera.
 
Així coneixerem Heli Argilés, una xiqueta que viu en una València molt semblant a l’actual, però amb algunes diferències significatives: el riu encara duu aigua i el barri vell conserva les muralles. Un dia, el seu iaio l’acompanya la plaça de la Reina, per on accedeix a l’Acadèmia Segell (Acadèmia Secreta d’Enigmes, Guisats, Espantacriatures i Llegendes). Allí aprén que l’imaginari col·lectiu és real i que són les persones com ella, “els Guardians del Segell”, les responsables de mantindre l’equilibri entre el món ocult i el món humà: hi ha un món ocult dins del seu i que depén d'ella i dels seus companys que no es perda en l'oblit.
 
En una de les seues primeres missions, haurà d’aconseguir protegir un d’aquests enllaços i evitar que les criatures malèfiques entren al món dels humans. I, en fer-ho, s’adonarà d’un vincle molt especial amb l’aigua del Túria, de l’Albufera i potser de més enllà…
 
Heli Argilés i els misteris d’aigua suposa el debut d’una jove escriptora en el món rondallístic i una nova incorporació al catàleg de «Les Nostres Rondalles» dins la col·lecció «La Bicicleta Negra».

Esther Climent (Oliva, 1995) és graduada en Odontologia per la Universitat de València i compagina la seua professió amb la seua dedicació a l'escriptura. Ha participat com a col·laboradora habitual en Gargots Revista Literària, i actualment forma part del seu consell editorial. També forma part de la societat literària Saforíssims. A més a més, alguns dels seus relats han estat publicats a la revista digital Núvol. El relat curt, l'haiku i la tanka són les formes principals de les seues creacions.