Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Bromera garanteix la continuïtat de Tàndem

10 de Setembre de 2014

Fa vint-i-quatre anys que Tàndem va començar a alimentar l’imaginari infantil, fruit del compromís amb l’escola i la normalització lingüística. Com explica Rosa Serrano, fundadora de Tàndem, han estat «un bon grapat d’anys guanyant lectors, premis i traspassant fronteres».

No obstant això, la realitat ha canviat molt en aquest temps. Les xifres demostren amb claredat que la situació en el món de l’edició és ben complicada actualment. Així, per exemple, el 2013, els valencians van reduir un 31% les despeses en oci i cultura, i les vendes de llibres a l’Estat espanyol van baixar un 11,7% (un 25% en els quatre últims anys), mentre que les ajudes a l’edició al País Valencià han disminuït més d’un 70% des del 2008.

En aquest context, segons Rosa Serrano, «remar en solitari és dur i el sentit de la realitat aconsella unir esforços, participar en un projecte més potent i aprofitar accions comercials més efectives. Això explica el fet d’haver triat el segell Bromera –editorial amb la qual, des de sempre, compartim identitat en molts aspectes– per a formar part del seu grup i aprofitar així al màxim les sinergies possibles».

El Grup Bromera integrarà Tàndem tot mantenint la seua personalitat, amb pla de publicacions propi i amb el compromís d’assegurar la continuïtat d’aquest segell, la filosofia del qual encaixa perfectament en la missió del grup. Es tracta d’un moviment empresarial en la línia d’altres que estan produint-se en el sector i, sobretot, que confirma el compromís històric de Bromera amb la cultura i l’edició en valencià i l’aposta per la literatura com a eix fonamental de la seua activitat.

«Juntament amb les mesures d’estalvi que hem hagut d’aplicar en els darrers anys, Bromera afronta la complicada situació del sector editorial també amb projectes i iniciatives innovadores. Per tant, l’adquisició del segell Tàndem era una oportunitat que no podíem deixar perdre. Es tracta d’una editorial no només amb prestigi, sinó també amb molts valors i lectors en comú amb Bromera, per això estic convençut que és important assegurar-ne el futur», assegura Josep Gregori.

La nova etapa de Tàndem com a part de Bromera s’ha encetat amb força ja en aquest inici del nou curs escolar. Les comandes, tant de llibres de text com de títols de fons de Tàndem, estan servint-se a través de l’estructura comercial del Grup Bromera. A més, al llarg del 2015, s’incorporaran nous títols a les diferents col·leccions de Tàndem.