Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Francesc Gisbert guanya el Premi Carmesina de la Safor

27 de Març de 2015

El Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor està dotat amb 3.000 euros, a més de l’edició de l’obra a càrrec de Tàndem Edicions, segell editorial que forma part del Grup Bromera. El jurat, format per Josep Gregori, Fina Girbés, Rosa Serrano, Josep Antoni Fluixà i Verònica Cantó (membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua) ha atorgat, per unanimitat, el premi a l’obra Amics i monstres que, una vegada oberta la plica, ha resultat ser de l’escriptor Francesc Gisbert Muñoz.

L’obra guanyadora, Amics i monstres, és una història escrita des de la tendresa i el sentit de l’humor. És molt interessant la recreació que fa de l’imaginari col·lectiu valencià a través de monstres i altres criatures malèfiques tan nostres com ara les bubotes, els butonis i els lluendos. A més, com ha destacat el jurat, és una història absorbent i divertida amb un vocabulari molt ric i acurat. 

Les protagonistes són dues xiquetes molt diferents: Encarna, d’una família més pobra que les rates, que malviu com pot; i Laurina, filla d’una família benestant que no ha patit mai pels recursos econòmics. Les dues xiquetes comparteixen l’atracció per una casa misteriosa, la mansió de la cúpula perlada, que amaga un terrible secret. És el quarter general d’un caçador de monstres. L’obra combina imaginació i fantasia, i pinzellades de realisme i de denúncia, amb un estil dinàmic i ple de sorpreses.

Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) és professor de llengua i literatura a l’IES Mutxamel (l’Alacantí). Ha publicat una trentena de llibres, de literatura infantil, juvenil i d’adults. Ha guanyat alguns dels premis més prestigiosos, com ara el Bancaixa, l’Enric Valor, el Folch i Torres de Barcelona, el Bernat Capó, el Barcanova o els premis de la crítica, amb títols com La llegenda del corsari, Misteris S.L., De rondalla o El fantasma de la torre. I el XIII Premi Carmesina de l’any 2003 amb l’obra Una llegenda per a Draco.