Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

"El 25 d’Abril", nou títol en la col·lecció «Anem de festa»

19 d'Abril de 2016

 Aquest títol explica als més menuts la importància de la Guerra de Successió, això com la batalla d’Almansa del 1707 i la consegüent pèrdua dels Furs, les lleis pròpies que tenien els valencians. La derrota de les tropes dels maulets comportà unes tràgiques conseqüències per al poble valencià, que a partir d’aleshores va patir la repressió per part del rei vencedor, Felip V.

El llibre infantil El 25 d’Abril, de l’autora de Xàbia Pepa Guardiola i amb il·lustracions de l’alcoià Fran Parreño, ja està disponible a les llibreries valencianes des d’aquesta setmana. Amb aquest nou títol, les xiquetes i els xiquets valencians coneixeran els fets històrics mitjançant una senzilla trama de la mà d’Eduard, el xiquet protagonista del relat. Eduard es queda perplex per la celebració de la derrota del l’efemèride del 25 d’Abril al seu centre docent. «A l’escola celebrem la pau, no les guerres», pensa el menut. Però aleshores entren en escena Núria i Colomet. Amb ells, el protagonista coneixerà què van ser els Furs, per què lluitaven els maulets i qui fou el general Basset.


Pepa Guardiola és mestra de Primària i escriptora. La major part de la seua obra literària està dedicada a infants i joves. És autora de prop d’una vintena de llibres i ha sigut guardonada amb diversos premis, entre els quals, el Premi Carmesina, el Mediterrani de Literatura Juvenil o el Samaruc, a més del Premi Enric Valor de Novel·la per El desordre de les dames. A Bromera ha publicat també la novel·la juvenil Una llar en el món.


De la seua banda, l’artista Fran Parreño, que s’ha encarregat de la il·lustració del volum, és autor de nombrosos àlbums i llibres infantils.

El 25 d’Abril forma part de la sèrie «Anem de festa», que explica als més menuts les característiques de les celebracions valencianes més destacades i els fa de guia per a descobrir-ne els detalls.

L’objectiu de la col·lecció és donar a conéixer les festes tradicionals més destacades del poble valencià, perquè els menuts les coneguen, les estimen i  puguen contribuir a continuar-les.

La col·lecció compta amb cinc títols publicats: El 9 d’Octubre, de Vicent Sanhermelando, amb il·lustracions de Jesús Huguet, Moros i Cristians, de Mercè Climent, amb il·lustracions de Javier Lacasta, La màgia del Nadal, de Francesc Gisbert, il·lustrat per Rosanna Crespo i Quique Soler, Visca les Falles!, de Teresa Broseta, amb il·lustracions de Sergio Sempere, i Magdalena vítol!, de Pep Castellano, il·lustrat per Calo.