Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Francesc Puigpelat guanya el XXVI Premi Carmesina de la Safor

19 d'Abril de 2017

La Liliana al País de les Coses Perdudes, de l’escriptor Francesc Puigpelat, ha sigut l’obra guanyadora del XXVI Premi Carmesina de la Safor, un certamen literari consolidat que convoca La Mancomunitat de Municipis de La Safor amb la col·laboració  de Tàndem Edicions. L’obra, que serà publicada per Tàndem Edicions, va ser escollida per unanimitat pel jurat format per Joan Portell, Gonçal López-Pampló, Mercé Viana, Carme Miquel i David Navalón. En aquesta edició eren 27 els originals que optaven al premi procedents de 7 províncies, dels quals un era d’Alacant, nou de Barcelona, un de Castelló, dos de Girona, un de Lleida, un de Tarragona i dotze de València.

La Liliana al País de les Coses Perdudes és una història divertida i tendra protagonitzada per una nena disposada a viure mil aventures per trobar el seu peluix desaparegut.

Aquest entretingut relat explica la història de la Liliana, una nena que perd el seu peluix preferit i comença a rumiar què se’n pot haver fet. Finalment té la idea que tots els objectes que es perden van a parar a un altre lloc: el País de les Coses Perdudes. Però, com arribar-hi? Hi ha una manera fàcil: perdre’s ella mateixa. Així, la Liliana s’endinsa en un bosc, es perd i, tot d’una, ja és al lloc on va a parar tot el que es perd. El llibre relata les estranyes aventures de la Liliana en aquell país i el que passa quan torna a casa.

Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. És autor d’una vintena de llibres i la seva obra ha estat reconeguda amb premis com el Joanot Martorell, el Josep Pla, el Carlemany o el Ciutat d’Alzira, que va rebre per El retorn de Macbeth, publicat per Bromera. Ha estat redactor del diari El País i col·laborador d’El Periódico, La Vanguardia i l’Avui. També ha estat guionista de ràdio i de televisió, i col·laborador en tertúlies de Catalunya Ràdio, Com Ràdio, RAC1 i altres mitjans.