Tàndem utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Elles: constel·lació poètica

Elles: constel·lació poètica dibuixa un mapa de la poesia valenciana actual escrita per dones. Per sort, no és un mapa complet, perquè a tota hora apareixen noves veus que il·luminen el nostre panorama literari. Precisament per això, aquesta antologia aspira a ser una mostra representativa de les diferents sensibilitats, estètiques i propostes que existeixen a l’hora d’ara.

En definitiva, l’antologia ofereix una panoràmica molt completa i representativa de la poesia valenciana actual escrita per dones. La selecció és d’Anna Ballester, qui ha elaborat també un mapa per a ubicar geogràficament les diferents poetes. L’antologia està ordenada alfabèticament segons el cognom de l’autora. A banda, hi ha un índex temàtic i un epíleg sobre com llegir els poemes en veu alta, també elaborats per Ballester. La introducció del llibre és de Maria Lacueva Lorenz.

«A partir de la dècada dels setanta dels segle XX, algunes crítiques i escriptores feministes van afegir lents violeta als telescopis tradicionals, un gest que va modificar substancialment la forma de contemplar el nostre cel literari perquè va corregir la «miopia» que ens impedia distingir amb netedat una gran quantitat d’estreles, les quals, casualment, tenen noms de dona», Maria Lacueva.

«El projecte naix d’un període de confinament, de temors, d’incerteses, d’inquietuds, però també d’una oportunitat per parar-se, reflexionar i enfocar la nostra mirada més enllà del moment present, una mirada il·lusionada en un futur que serà millor: més igualitari, més sostenible i més solidari», Anna Ballester.






Autoria: Anna Ballester
Núm. col·lecció: 5
Edat: Des de 12 fins a 22 anys
Pàgines: 104
ISBN: 9788417588526
Format: 13 x 19,5 cm
Enquadernació: Rústica
Introducció de: Maria Lacueva

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Les comandes rebudes des del 04/08 se serviran a partir del 21/08. Disculpeu les molèsties. Bones vacances!

Consulta ací la política de compra

Anna Ballester

Anna Ballester (Borbotó, 1954) és professora de secundària, contacontes i especialista en literatura infantil i juvenil. Ha impartit cursos de formació del professorat i ha publicat articles en revistes especialitzades com CLIJ, Quaderns d’Animació Lectora o L’Illa. Ha publicat els llibres Poemania, guia pràctica per a fer lectors i lectores de poesia, Maleïda poma! i Per sis granets de magrana! És membre del Consell Assessor de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.